”Kraften i att vara aktiv är fantastisk”

By maj 1, 2018Nyheter

Bjørn Sverre Hjellødegård har en gedigen erfarenhet inom en rad olika idrotter som friidrott, triathlon och simning. Utanför idrotten arbetar han som naprapat.
– Kraften i att vara aktiv, oavsett om det är på elit- eller motionsnivå, är fantastisk, menar han. 

Vad var din första reaktion när Patrik presenterade Team Eliot för dig?
– Patrik är en väldigt driven och duktig ledare som kan bidra med kunskap och engagemang. När han presenterade idéen var det omöjligt att inte säga ja. Ju mer han berättade desto bättre lät initiativet.

Bjørn Sverre har vana att vara med kring olika tävlingar, men medger en viss nervositet över att vara med i Team Eliot. 
– Jag tävlar i olika sammanhang själv, men blir mer nervös när andra tävlar och jag inte har möjlighet att påverka prestationen.

Nu ska du tävla för att skapa samhällsengagemang genom fysisk aktivitet och förändra. Hur känns det?
– Det känns riktigt bra. Rörelse och idrott engagerar och förenar oavsett bakgrund och nationalitet. Let’s Get Out och deras verksamhet inspirerar verkligen och kombinationen mellan friluftsliv och ledarskap gillar jag. Jag har även en bakgrund från Førsvaret i Norge och vet hur man växer när man får ansvar och när någon ställer krav på en. Att då dessutom använda sig av naturen som arena för ledarskapet är enligt mina egna upplevelser väldigt inbjudande.

Under 2018 blir det bland annat Cykelvasan och Göteborgsvarvet. Hur är formen?
– Formen är på väg. Jag försöker att träna varierat under hela året och just nu är det svårt att låta bli att springa när våren är här. Göteborgsvarvet som jag kommer genomföra nu i maj passar därför väldigt bra i tiden, avslutar Bjørn Sverre. 

Leave a Reply