Robert Kronberg är en svensk före detta häcklöpare som tillhört eliten i över ett decennium. I bagaget har han stora insatser i både OS, VM och SM.
– Jag vill inspirera folk att sätta hälsan i första rummet, säger han.

Efter sin aktiva karriär har Robert fortsatt med ett aktivt och hälsosamt liv.
– Idag arbetar jag främst med mitt företag Kronbee, där jag bland annat föreläser om hälsa och arbetar som personlig tränare.

Vad i Team Eliot lockade dig till att engagera dig?
– Jag brinner för att göra skillnad, kunna påverka unga människor och stärka dem i deras engagemang. Jag känner många i teamet och de är ett gäng härliga människor, det ska bli fantastiskt kul att delta!


Vi vill att alla ska kunna få tid att stanna upp och se vad som är viktigt i livet, tjäna pengar eller bry sig om andra?

Vad betyder rörelse för unga människor?
– Det handlar om att få in ett hälsosamt beteende. Att träning, hälsa och god kost sätts i första rum. Det är nyckeln för att alla ska kunna leva ett långt och bra liv. Att kunna påverka en beteendeförändring och få folk att röra sig av rätt orsaker, att se till sina egna behov och ta bra beslut livet igenom. Där vill jag vara en bra förebild.

Psykisk ohälsa ökar idag i samhället. Vilken roll kan fysisk aktivitet spela där?
Tränar du och tar hand om dig själv visar vetenskap på att din chans till psykisk ohälsa minskar.

Varför ska folk engagera sig i Team Eliot?
– Vi vill göra skillnad och uppmärksamma frågor som är viktiga i samhället, men som kanske glöms bort. Vi vill att alla ska kunna få tid att stanna upp och se vad som är viktigt i livet, tjäna pengar eller bry sig om andra? Därför ska du engagera dig i Team Eliot.

Leave a Reply