”Du måste inte bli bäst på allt, träna för att må bra”

By april 11, 2018Nyheter

Efter en aktiv karriär som höjdhoppare som spann över 20 år, och med flera SM-guld på meritlistan, arbetar Mehdi Katib idag som projekteringsledare på Skanska. Nu ska han tävla för Team Eliot. 

Mehdi har hoppat höjdhopp sedan tonåren, och han är nu riktig taggad på att få vara del av Team Eliot.
– Bara att få vara med i ett lag är fantastiskt. Det blir dessutom en till dimension på det när det handlar om gemensamma mål och ett fokus på att göra nytta. Dels nytta både för sig själv, genom att ta hand om sin kropp, och för något större än sig själv, genom att bidra till en samhällsfrämjande organisation. Sedan går det inte heller att tacka nej till Patrik när han väl går in för något helhjärtat, menar Mehdi.

Vad har du gjort efter din aktiva karriär?
Planen var att jag skulle ge tillbaka till min fru efter alla år hon fått leva med min satsning. Men det visar sig att det finns hur mycket som helst jag inte kunnat syssla med under min aktiva karriär som jag nu måste ta igen, då menar jag inte bara idrottsligt. Har kommit fram till att det får ta sin tid att pröva allt. Dessutom har jag märkt att min fru längtar mer efter sin egentid nu när jag lagt av haha….

Du har haft en aktiv och framgångsrik karriär, nu ska du tävla för att skapa samhällsengagemang genom fysisk aktivitet och förändra. Hur känns det?
– Direkt efter att jag avslutat min idrottskarriär hade jag svårt att förstå vad moroten med träning skulle kunna vara. Hade under alla år som aktiv haft ett mål med varje träningspass och slutmål att jobba mot. En mentorsfigur på jobbet, som också varit aktiv på elitnivå inom badminton, sa till mig: Du måste inse att du inte kommer bli bäst på löpning, cykling eller squash, träna för att må bra istället. Det är just dit jag är påväg och att göra det i det här formatet är helt optimalt.

Under 2018 ska Team Eliot delta i Göteborgsvarvet och Cykelvasan. Mehdis form är god och han ser framemot att komma igång.
– Formen för Göteborgsvarvet är god, dvs inga skador. Dessutom ska jag ha lite mer respekt för distansen denna gång och inte gå in i väggen. Cykelvasan blir intressant då jag planerar att endast träna landsväg och hoppas på att det inte skiljer sig alltför mycket. Nu kör vi!

Leave a Reply