Team Eliot

Det är med stor stolthet jag presenterar samtliga profiler i Team Eliot. Processen upplägget för Team Eliot har under en längre tid vuxit fram och har handlat om att bygga en grupp människor som med sin bakgrund står för trygghet, solidaritet och glädje. Att vi så här långt har fått ihop ett så bra gäng kan jag bara beskriva med tacksamhet och glädje. Det viktigaste nu i resan framåt är att vi genom vår dagliga motion och rörelse ska hjälpa andra att få möjlighet till trygghet, självkänsla, förståelse och glädje. Det finns alldeles för många i vårt land som inte får hjälp och här har vi en viktig roll.

Vi i Team Eliot (se profilerna nedan) kommer att ta oss an ett antal utmaningar per år i form av motionslopp, för att samla in pengar för ett specifikt ändamål. Företag och privatpersoner kan gå in och stötta teamet med bidrag som oavkortat går till ändamålet och vi är grymt tacksamma över alla medel som kommer in för att stötta teamet och vårt projekt.

Christian Olsson Team Eliot

Christian Olsson, 38 år

Fd. Trestegshoppare Manager på JRS Sports Management

Familj: Fru och 2 barn
Yrke: Jobbar idag som manager på JRS Sports Management.

Jag är även verksam med mitt egna bolag Christian Olsson Promotion AB där jag jobbar med mitt egna varumärke, och jobbar även som konsult på en liten eventbyrå som heter Events by G.

Är även involverad idrottspolitiskt då jag i dagsläget sitter i EAA Athletes Commission (Europeiska friidrottsförbundet) och IAAF Athlete Commission (internationella friidrottsförbundet).

Tillsammans med Daniel Alfredsson och Per-Johan ”Pebben” Axelsson är jag ambassadör för en välgörenhetstävling i golf som heter Tappra barn.

Om mig och min bakgrund:
25 jan 1980 kom jag att kliva in i historien då jag tog mina första andetag på BB på Östra Sjukhuset i Göteborg. När jag var 1år gammal flyttade mina föräldrar till Angered, en förort till Göteborg. Här kom jag att gå hela min grundskoleperiod från låg och mellanstadiet i Långmosseskolan till högstadiet i Gårdstensskolan. 

Under min tid i Långmosseskolan testade jag många olika sporter. Det visade sig att jag hade lite talang för friidrott och en kille vid namn Patrik Klüft (fd Kristiansson) frågade mig om jag ville komma och träna lite friidrott med hans klubb Örgryte IS där han själv var aktiv stavhoppare. Jag tackade ja.

Min aktiva friidrottskarriär blev ett 22 år långt kapitel i mitt liv där jag är oerhört tacksam för allt som det gav mig och fortfarande ger.

Idag jobbar jag som manager med nästa generations idrottare. Det är inspirerande och roligt att på nära håll få följa och jobba med de passionerade idrottarna i jakten på deras drömmar.

Emma Igelström Team Eliot

Emma Igelström

Fd. Elitsimmerska. Certifierad PT, instruktör och elitfystränare (Bosön)

Emma är före detta elitsimmerskan som efter en livskris såg sambandet mellan psykisk och fysisk hälsa och började brinna för äkta välmående. Hon är ekonom i botten, men är även certifierad PT, instruktör och elitfystränare (Bosön).

Hennes spännande bakgrund och starka övertygelse har gjort att hon idag inte bara är en väl anlitad instruktör och tränare utan även en flitigt anlitad föreläsare. Emma genomförde 2016 IronMan-VM på Hawaii och har också nyligen vunnit pris av tidningen Topphälsa.

www.thewellnessacademy.se

Mehdi Katib Team Eliot

Mehdi Katib 30 år

Fd. Höjdhoppare Projektledare på Skanska Teknik

Bakgrund
Jag kom till Sverige som femåring och är uppväxt i Stockholms söderförort.
Idrott har varit en naturlig del av mitt liv som började med spontanlek ute på gården, allt från brännboll till inlinesbandy. Den 3:e september 2016 la jag höjdhoppsskorna på hyllan (i lådan).
För mig har friidrotten öppnat många dörrar som jag kommer ha fortsatt glädje av.
Idag jobbar jag som projekteringsledare på ett sjukhusbygge.

Varför är jag med?
Det ska bli väldigt spännande att vara med i detta initiativ. Idén med att kombinera fysiska utmaningar och samhällsengagemang i ett team känns klockren.
Utmaningen för mig är att, precis som för många andra, att få ihop livspusslet med heltidsjobb, familj med småbarn, träning och socialt liv.
Målet är hitta en balans som jag kan dela med mig utav- och stötta organisationer som skapar ett bättre samhälle.

Robert Tennisberg Team Eliot

Robert Tennisberg, 44 år

Sportjournalist, kommentator, programledare & reporter

Egen företagare inom media, med sportjournalistik i grunden.
VD på Tennisberg Productions AB.
Jobbar som konsult åt MTG/Viasat, med f.a. fotbollskommentering från toppligorna i Europa.
Även NHL-ishockey, ATP-tennis och annat finns på agendan.

Har tidigare varit anställd på SR Radiosporten i 16 år, som reporter, referent och programledare.
Bevakade där all sport, men framförallt fotboll, ishockey, friidrott, bandy och innebandy.

Meritlistan innehåller bl.a. sex olympiska spel (fyra sommar, och två vinter), varav fyra i radio och två i tv.

Robban jobbar även som moderator och konferencier, och har bland annat anlitats på bandyfinaler, friidrottsgalor och stora tennistävlingar.

Som motionär har Robert genomfört ``En svensk klassiker`` vid tre tillfällen, samt hela 13 marathonlopp.

Kontakta Robban: robbantennis@gmail.com

Christopher Braw Team Eliot

Christoffer Braw, 31 år

Producent på TV4-gruppen, arbetar främst med ishockey och fotboll.

Tidigare på Viasat Sport som producent för bland annat OS i Sotji 2014 och Rio 2016.

Sprungit Royal Parks Half Marathon i London tre gånger, Stockholm Marathon 2015 och 2016. Även deltagit i några cykellopp. Är därmed teamets minst meriterade medlem, men ser fram emot utmaningarna och framförallt arbetet med de viktiga projekten.

Björn-Sverre Team Eliot

Bjørn-Sverre Hjellødegård, 35 år

Naprapat på Athlete´s Care Stockholm

Bjørn Sverre är utbildad naprapat vid naprapathögskolan i Stockholm, äger och driver kliniken Athlete´s Care STHLM i centrala Stockholm med kollegan Niklas Vallenholm.

Bjørn Sverre har alltid haft ett brinnande interesse för rörelse och träning vilket ledde till att han började arbeta med idrottare redan under sin naprapaturbildning. Bjørn Sverre började med att följa Stockholmsfriidrotten på nära håll och fick därigenom kunskap om prestationsträning och hur du kan optimera olika rörelsesmönster. Med tiden har han fått en gedigen erfarenhet inom en rad olika idrotter som löpning, friidrott, triathlon, simning, brottning, MMA m.fl. alltifrån SM-nivå till olympiska medaljer.

För Bjørn Sverre är det viktig att se hela bilden runt sina patienter då det inte alltid är det uppenbara som är den bakomliggande orsaken till en smärtproblematik eller en försämrad prestation.

”Alla människor är idrottare vi bara tävlar på olika nivåer” /Bjørn Sverre

Robert Kronberg Team Eliot

Robert Kronberg 41 år

Fd. Häcklöpare Eget företag KronBee som PT

Robert Kronberg som driver och äger kronBee är svensk rekordhållare på 60 och 110 m häck, med över 30 landskamper för Sverige, flera Finnkamps- och Europacupsegrar, OS- och VM-finalist samt EM-brons. Han blev även Svensk lagmästare i tyngdlyftning 2013 och 2014 samt Veteran Europamästare 2017.

kronBee erbjuder privat -och företagsträning samt friskvård mot företag och organisationer i syfte att nå högre tillväxt genom närvaro. Våra upplevelsetjänster i form av föreläsningar, workshops och träningspass, i samband med kick offer eller kundevents är ytterligare ett av våra ben som ger enskilda företagsevent det där lilla extra.

kronBee arbetar efter:
LÅNGSIKTIGHET - i att vårt sätt att tänka
HÅLLBARHET - i vårt sätt att träna
NÄRVARO - i vårt sätt att bemöta

Kontakt: info@kronbee.com

Hemsida: www.kronbee.com
Facebook: GO kronBee
Instagram: #kronbee

Frida Nordstrand Team Eliot

Frida Nordstrand, 37 år

Reporter och programledare TV 4

Har jobbat som reporter och programledare i sport-tv i strax över tio år. Har främst bevakat Champions League-fotboll, Premier League och Formel 1 på plats och har jobbat med både vinter och sommar OS. Lämnade nyligen Viasat för TV4 där jag kommer att jobba med fotbolls-VM i Ryssland bland mycket annat.

Jag springer dagligen, ofta kort och intensivt men även en halvmaraton i månaden. Några lopp har jag jag inte deltagit i, så när som på ett Midnattslopp för hundra år sedan och ett Run of Hope i förmån för Barncancerfonden. Min löpning har snarare handlat om ett sätt att se de alla de städer jag besöker i mitt jobb och jag tränar mycket styrketräning för att orka jobba och flänga som jag gör.
För mig är de viktiga projekten knutna till det det här en hjärtefråga och något jag ser väldigt mycket fram emot att bidra till.

Stefan Erixon Team Eliot

Stefan Erixon, 40 år

Fd. Bandyspelare. Idag Key Account Manager på Visma Commerce AB

Jag heter Stefan Xet Erixon och är en tidigare bandyspelare och ledare med över 20-års erfarenheter från idrottens högsta nationella och internationella nivå.
Jag är uppväxt i den svenska föreningsidrotten och ser på idrotten som en oerhört viktig samhällsfaktor. Jag ser tacksamt på hur jag har haft möjligheten att växa, utvecklas, utbildas och påverka inom idrotten.
Att tillsammans med andra växa och utvecklas mot givna mål har alltid varit och är en naturlig och viktig del av mitt liv. Jag drivs av utveckling och jag drivs av att nå resultat både inom arbetslivet och inom idrotten.
Sedan mars 2017 arbetar jag som Key Account Manager på Visma Commerce AB och som är nordens största leverantör av inköps-, upphandlings- och anbudstjänster.
Parallellt med min elitidrottskarriär har jag arbetet som Sport- och Marknadschef i Hammarby Bandy samt som kriminalinspektör inom Polismyndigheten.
Jag avslutade min elitidrottskarriär 2015 men tränar idag regelbundet löpning, cykel, styreträning samt bandy på en lägre nivå.

Fakta:
Bor: Trångsund
Familj: Anna och barnen Ebbe 8 år, Folke 6 år, Liv 1 år.
Utbildningar: Ekonomprogrammet - Linköpings universitet, Polishögskolan - Solna, Management Diploma for Athletes - Handelshögskolan i Stockholm.

Meriter:
5 VM-guld med det Svenska Bandylandslaget, (2003, 2005, 2009, 2010, 2012)
5 VM-silver (2004, 2006, 2007, 2008, 2013)
114 A-landskamper, ”Stor Grabb” 225.
2 SM-guld med Hammarby Bandy (2010, 2013) lagkapten.
4 SM-silver, World Cup-guld (2009), 2 Svenska Cup-guld (2013, 2014)
Proffs i Ryssland 2007-2009 i Moskvaklubben Zorkij. Silver i ryska ligan och i ryska cupen 2008.
Klubbar: Gamleby IF/Tjust Bandy, IFK Motala, Hammarby Bandy, Zorkij Krasnogorsk.

Patrik Klüft, 40 år

Fd. Stavhoppare. Idag Hockeytränare och Coach Personlig coach, teamcoach Ledarskapsutvecklare

Fd. Stavhoppare, VM-Brons 2003.

Ansvariga för Kommunikation, Media, Bild & Text

Jules Attar, 27 år

Ansvarar för hemsida och sociala medier

Journalist. Blivande Reservofficer. Journalistprogrammet JMK Stockholms Universitet Kandidatprogrammet i historiska studier vid Stockholms Universitet.

Hasse Sjögren, 60 år

Deca Text&Bild

Vi är en bildbyrå i Borås med specialisering på friidrott och tyngdlyftning. Vi har Nordens största och bredaste bildarkiv med över 3 miljoner bilder som sträcker sig 20 år tillbaka i tiden.
Elvira Team Eliot

Elvira Holmström, 19 år

Ansvarar för bildmaterial

Tog studenten 2017 Spelar fotboll i Vallentuna och arbetar idag på förskola. Fotograf inom Djurgården Hockeys organisation sen 2014.

Huvudsponsor för Team Eliot

jonas Kristiansson

Jonas Kristiansson, 36 år

Min bror Jonas Kristiansson är ägare och grundare av nästa generations Smarta-Hem lösningar inom elektronik ``Eliot Universe``.

Eliot kommer att vara den huvudsakliga sponsorn för att initiativet ska gå att genomföra och att de pengar som samlas in ska kunna gå oavkortat till det aktuella projektet.

Läs mer om Eliot: www.eliotuniverse.com

Jag och min bror Jonas började för något år sedan prata om att vi skulle kunna hitta på något kul för att komma igång med träningen. Det ledde till att jag tillsammans med Jonas, min svåger och en vän började diskutera allt ifrån att köra olika lopp till bestiga Kilimajaro. Där och då väcktes idén med Team Eliot, där Jonas företag Eliot Universe skulle sponsra vissa delar som t.ex tävlingskläder. Detta var starten på det vi nu under 6 månader har byggt upp och utvecklar framåt.

Allt som började med idé i soffan för en bättre hälsa har nu resulterat i ett helt Team som ska använda rörelse och glädje som grund, samtidigt som vi gör samhällsnytta och hjälper andra.

Vill du bidra?

Läs mer!